Artista Labor - nyitott alkotóműhely és webshop beindítása

majort
2023. 11. 19., v – 21:43

LEADER munkaszervezet megnevezése: Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-60-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Artista Labor - nyitott alkotóműhely és webshop beindítása

Kapcsolattartó megnevezése: Seres Tamás

Megvalósítási hely pontos címe:7678 Abaliget Külterület 738. hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.10.17.

Elnyert támogatási összeg: 4 164 162 Ft

Teljes projekt összeg: 6 940 271 Ft

Projekt célja:

A projekt keretében az elsősorban a kreatív iparban tevékenykedő vállalkozás abaligeti telephelyének fejlesztése, ehhez kapcsolódva marketing tevékenység bővítése valósult meg. A vállalkozás egy nyitott műhely és egy webshop beindítására pályázott. Céljuk az volt, hogy a projekttel magasabb szintre emeljék a cég által tervezett, készített termékek elérhetőségét, könnyű hozzáférést biztosítva az interneten, a létrehozott webshop által egy közvetlenebb kapcsolat alakuljon ki a vevőkör és a tulajdonosok között, több vevőcsoportot egyedileg tudjanak motiválni a vásárlásban különböző, akár célzott kuponok segítségével. Emellett gördülékenyebb és gyorsabb reakciót biztosítsanak a boltok felé, akik már jelenleg is forgalmazzák a termékeiket. A webáruház mellett nyitott műhely szolgáltatást is nyújtanak, illetve kisebb rendezvények megtartására is alkalmas lett a vállalkozás (iskolai csoportok fogadása).

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Az Artista Labor Kft.-ben minden munkát különös gondossággal, egyedi tervezéssel, saját formára készítik megrendelőik számára. Munkáikat az általuk készített grafikák, illusztrációk és tipográfiai elemek teszik egyedivé. A vállalkozás fő tevékenysége alkotóművészet. Fő profiljuk az illusztráció és grafika. A vállalkozás által kínált termékek design boltokban, múzeumi shopokban érhetőek el. A vállalkozás tulajdonosai a környezettudatosságot a szívügyüknek érzik, ezért fontosnak tartják a fenntarthatóságot, a természetet. A webáruház egy nagyon gazdaságos megoldás, amelynek segítségével a saját termékeit felkínálhatja az internet látogatók számára. A webáruház kitűnően kiegészíti a vállalkozás üzletvitelét. A webáruház mellett nyitott műhely szolgáltatást is nyújtanak, illetve kisebb rendezvények megtartására is alkalmas lett a vállalkozás (iskolai csoportok fogadása).

Innovációs elemek bemutatása:

A vállalkozás fontosnak tartja, hogy cégként valamilyen szociálisan érzékeny szerepet is vállaljon Abaligeten. Az iskola léte, velük való kooperáció még gyerekcipőben jár, de a beruházás után lett elég hely iskolai csoportokat is fogadni, hogy bemutathassák nekik hogyan működik az illusztrációs és grafikus munka. Lehetőséget tudnak biztosítani a nyitott műhely keretében, hogy beleláthassanak, hogy egy ötletből, hogyan lesz boltban elérhető termék, megismerhetik a szitanyomás és az illusztrálás részleteit. A faluban nem működik ilyen jellegű vállalkozás, mely egész évben kiszolgálja a vevőkörét.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Célcsoportként a képzőművészet iránt érdeklődőket tekinthetjük, de mégiscsak igen tág a célcsoport, hiszen az igényes nyomdaipari termékek értékesítése is tevékenységi körbe tartozik. A webáruházzal távoli érdeklődőket érnek el, akiket más módszerekkel nem lehet
megszólítani. A potenciális vásárlók az internet révén földrajzilag távoli városokból, helyekről szemlélhetik meg a kínálatot és bizalmukat megnyerve további nyereséget hoznak vásárlásaikkal. Az internet segítségével olyan széles érdeklődő réteg szólítható meg, mely
semmilyen más módon nem elérhető. Olyan embereknek lehet értékesíteni, akik másként nem jönnének el a boltokba, nem szereznének tudomást a kínálatról. A nyitott műhely látogatásokra elsősorban a gyermekes családokat és iskoláscsoportokat várják. A projekt befejezését követően az abaligeti iskolásokat is vendégül látták, akik betekintést nyertek az szitanyomás fortélyaiba és az illusztrálás művészetébe. Lehetőséget kaptak a gyerekek kipróbálni a munkafolyamatokat. Továbbá a szolgáltatások növelése érdekében lehetőség nyílt a helyi termelőkkel és szolgáltatókkal való együttműködésre is.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Abaliget mindig is fontos szereplője volt a hazai turisztikai életnek. A nyitott műhely szolgáltatásukkal hozzájárulnak a falu és a környező vállalkozások fejlődéséhez. A webáruház rendszert számítógépek működtetik éjjel-nappal. Mivel az interneten nincs záróra, úgy a potenciális érdeklődők a nap bármely szakában megtekinthetik a bolt kínálatát.