Helyi értékek és élmények promóciója a Pannon Térségfejlesztő Egyesület területén

majort
2023. 11. 19., v – 22:19

LEADER munkaszervezet megnevezése: Pannon Térségfejlesztő Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-69-8.1.2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Helyi értékek és élmények promóciója a Pannon Térségfejlesztő Egyesület területén

Kapcsolattartó megnevezése: Puskás Norbert

Projekt célja:

A projekt célja komplex tematikus turisztikai fejlesztések megvalósítása a Pannon Térségfejlesztő Egyesület terültén. Az egyesülethez tartozó települések Szombathely vonzáskörzetében találhatóak, ezért kiemelkedően fontos, hogy az itt élők számára a helyben megtalálható értékek előtérbe kerüljenek és a térség vonzóbbá váljon a közeli városi lakosság számára. Számos természeti, épített adottsággal, örökséggel rendelkezünk, viszont ezek bemutathatósága, látogathatósága eddig korlátozott volt, továbbá az attrakciók sok esetben nem voltak ismertek a turisták és a helyi lakosok körében sem. A látogathatóság és az ismertség növelése érdekében fontos, hogy a megyeszékhely és az azt körbeölelő térség kapcsolatai élőbbé válhassanak.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Mindezen célok megvalósítására a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vállalkozott sikeres pályázat benyújtásával. A fejlesztés során széleskörű 21. századi módszerek kerültek felhasználásra. 2021. szeptemberében elindult Pannon élmény néven a projekt Facebook és Instagram oldala is, melyeken kétnaponta jelennek meg posztok a térségben megrendezendő eseményekről. A 2 éves program során létrejött honlap és megrendezésre került fotó és drónvideó pályázat is. A beküldött fotókból térségi naptár készült 2022-ben és 2023-ban, melyből minden önkormányzat kapott. A program része volt még, hogy 20 rendezvényről tudósítást írtak és fotódokumentációt készítettek. Image film került forgatásra és kiadványt szerkesztettek a 39 település értékeiről.