Az Urszin kertvarázs kapacitásbővítő beruházása

majort
2023. 11. 19., v – 22:26

LEADER munkaszervezet megnevezése: Rákóczi LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-72-8-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Az Urszin kertvarázs kapacitásbővítő beruházása

Kapcsolattartó megnevezése: Urszin László

Megvalósítási hely pontos címe: 3800 Szikszó, Babits Mihály út 2. (2273 hrsz.)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.10.24.

Elnyert támogatási összeg: 3 790 255 Ft

Teljes projekt összeg: 6 009 629 Ft

Projekt célja:

A pályázó legfőbb célja egy egészen kicsi vállalkozás nagy léptékű fejlesztése azáltal, hogy a meglévő gépparkot (melyben kevés eszköz-gép található) nagymértékben fejleszti, ezáltal a kézi munka alkalmazása jelentősen lecsökken, a munkafolyamatok felgyorsulnak és nem utolsó sorban széles sávban bővül a vállalkozás szolgáltatás palettája.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A támogatási kérelem benyújtása után, 2022. január 22-én a pályázó hiánypótlást adott be, melyben kérelmezte a MAKITA EG2850A típusú gép kivételét- ezzel együtt a projekt költségvetésének csökkentését- a pályázatból, mivel annak gyártását idő közben leállították. A projekt módosítására való kérelmet jóváhagyta a bíráló szerv, így az igényelt támogatási összeg csökkent az eredeti összeghez képest. A támogatási összeg 3 790 255 Ft-ra redukálódott.
A gépek beszerzése folyamatosan történt 2022. szeptember 26-i kezdődátumtól, az összes gép beszerzése és beüzemelése 2022.10.24-re megtörtént. Egy STIHL láncfűrész esetében a pályázott gépet már nem lehet beszerezni, így a STIHL 462 motoros láncfűrész helyett a STIHL 661 típusú láncfűrész került beszerzésre, melynek műszaki teljesítménye magasabb az eredetileg pályázott gépnél.

Innovációs elemek bemutatása:

A fejlesztés kapcsán elsősorban technológiai innováció valósult meg vállalkozásomban, hiszen teljesen új technikák alkalmazása indult el, továbbá azért is technikai innováció, mert az új eszközök segítségével az eddig nyers erő és kézimunka alkalmazását kiváltják az új eszközök. Ennek hatására a vállalkozó mentesül a nehéz fizikai munka egy része alól, továbbá felgyorsulnak az egyes munkafolyamatok. A fejlesztés által szolgáltatás innováció is megvalósul, hiszen új szolgáltatásokat tud nyújtani ügyfeleinek a vállalkozó.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A beruházás eredményeként a vállalkozás a 2023-as évben sikeresen bővítette meglévő ügyfélkörét, hatékonyabb és szélesebb körű munkavégzést volt képes elérni. A vállalkozás vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a következő években, amint lehetőség lesz rá, több pályázaton is indulni kíván, hiszen a LEADER program által kínált lehetőség olyan nagymértékű fejlődést hozott vállalkozása életében, amelyet saját erőből hosszú évek munkája alatt sem lett volna képes elérni-kitermelni.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt azért tekinthető jó példának, mert megmutatta azt, hogy egy igazán kicsi vállalkozás életében, kevés pénzbefektetés mellett is el lehet érni nagy változást, nagymértékű fejlődést.