Szabadszállás város közösségi tereinek fejlesztése

majort
2023. 11. 20., h – 09:01

LEADER munkaszervezet megnevezése: Szabadszállási Gazdakör

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-78-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szabadszállás Város Közösségi tereinek fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Szabó László

Megvalósítási hely pontos címe: Szabadszállás, Kurucz köz hrsz.:1015/2, Szabadszállás Balázspuszta 0488/2

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.02.10.

Elnyert támogatási összeg: 14 998 120 Ft

Teljes projekt összeg: 16 666 667 Ft

Projekt célja:

A város közösségi tereinek kihasználása két megvalósítási helyen. Játszótér fejlesztésével a gyermekek számára biztonságos, szabadtéri játéktér kialakítása, mely fejlődésüket segíti, társas kapcsolatait mélyíti. A leromlott ravatalozó épületének felújítása az emberi gyász méltó leküzdéséhez próbál hátteret biztosítani.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Az első mérföldkő megvalósítása során több tíz éve felépített ravatalozó épület korszerűsítése valósult meg, továbbá egy előtetővel történő bővítés is elkészült. Ennek keretében az épület egy új tetőszerkezetet kapott, újonnan kialakított födémmel burkolatokkal, vakolással festési munkákkal együtt. Kicserélésre kerültek az épület nyílászárói és minden új felületképzést kapott. Az infrastruktúra fejlesztés során szemetesek, padok kerültek telepítésre. A terület vízhálózat kiépítését is biztosították. A projekt befejezésével az épület használatbavételi engedélyt kapott, mely jogerőre is emelkedett. A második megvalósítási helyszínen a meglévő leromlott környezetet az Önkormányzat saját munkával kitakarította, az ott lévő eszközöket és berendezési tárgyakat elbontotta. A kivitelező kiválasztását követően az új eszközök beépítésre kerültek, a hozzá kapcsolódó napelemes kandeláberek telepítésével együtt. A közösségi téren elhelyezett eszközök felülvizsgálata sikeresen megtörtént. Az építési tételként történő fejlesztés tervezése megvalósult és kifizetésre került. A kivitelezési folyamatok során építési műszaki ellenőr megbízása megtörtént, aki a folyamatokon keresztül a felügyeletet biztosította. A műszaki ellenőr költsége kifizetésre került. A projekt során projektmenedzsmenti tevékenység is megvalósult, mely szintén kifizetésre került. A kötelező nyilvánosság biztosítása mindkét megvalósítási helyszínen megtörtént.

Innovációs elemek bemutatása:

A napelemes kandeláberek elhelyezése innovációnak számít a kisváros életében.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt eredménye egy gyermekek számára megfelelő, biztonságos és sokféle mozgási lehetőséget biztosító, fenntartható játszótér. Továbbá a kor követelményeinek megfelelő, a méltó búcsúzás helyszínéül szolgáló ravatalozó épület.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A város népességmegtartó erejének növelése szempontjából pozitív a projekt, a gyermekes szülőknek sokat jelent egy olyan hely mely biztonságos játékteret jelent gyermeke számára. Esélyegyenlőség szempontjából fontos a projekt mindkét megvalósított tevékenysége, mivel a játszóteret és a ravatalozót is a lakosság egésze használni tudja.