Játszótéri eszköz fejlesztés- Székkutasi Gyermek Segítő Alapítvány

majort
2023. 11. 21., k – 22:00

LEADER munkaszervezet megnevezése: Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-84-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Játszótéri eszköz fejlesztés- Székkutasi Gyermek Segítő Alapítvány

Kapcsolattartó megnevezése: Rostás Tibor

Megvalósítási hely pontos címe: Székkutas, Szélmalom utca 11.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.07.08.

Elnyert támogatási összeg: 5 999 999 Ft

Teljes projekt összeg: 5 999 999 Ft

Projekt célja:

A fejlesztés célja, hogy a gyermekes családok, gyermekek számára játszó, fejlesztő színtereket korszerűsítsük, illetve szabványosítsuk, amelyek által a hasznos szabadidő eltöltés lehetőségét kialakítjuk. Mindezt a településünkön a születések számának emelkedő tendenciája, illetve az fiatal kisgyermekes családok településünkre költözése indokolja. A játszótér egyedisége, hogy nem különálló játszóeszközök kerültek lehelyezésre, hanem egy komplex játékrendszert alakítottunk ki, amely a gyerekek széles korcsoportját (2-18 éves) és a szülőket is ki tudja szolgálni.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Az alapítvány kapcsán kiemelendő, hogy évek óta komoly hangsúllyal támogatott célkitűzésünk a helyi lakosság egészségtudatos életszemléletének kialakítása. Beruházásunk is ezen célkitűzésünk mentén valósult meg, annak jövőbe mutató fejlesztési elemeként. A település az elmúlt időben jelentős fejlesztéseken ment át. Ezen fejlesztésekhez kapcsolódóan bővítettük a meglévő szolgáltatást egy új szolgáltatással, a játszótéri eszközök használatának biztosításával, mely fejlesztés eredményeként létrejött egy új, a szabadidős tevékenység végzésére lehetőséget adó közösségi tér a településen. A projekt keretében egy egyedi fejlesztésű Kibo játékvár került telepítésre.

Innovációs elemek bemutatása:

A projekt keretében egy egyedi fejlesztésű Kibo játékvár került telepítésre.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Közvetlen gazdasági hatásként értékeljük a helyi játszóterek látogatottságának további növekedésével az itt működő civil szervezetek munkájának élénkülését, az általuk (is) szervezett programok számának és minőségének növekedését. Ez közvetett módon növeli a település gazdasági vonzerejét, mely további fejlesztéseket generál, s így javul a település foglalkoztatási mutatója. Az egészségesebb életmód, az aktív pihenés szokássá válása, beépítése a mindennapi életbe, hosszú távon csökkenti az egészségügyi kiadásokat. A szabadidős programlehetőségek bővítése nem csak a helyben élők életszínvonalának javítását eredményezi, de komoly idegenforgalmi potenciált is jelent. Mindezek további gazdasági élénkülést, munkahelyteremtést és a fejlesztési igények növekedését generálják. Jelen projekt az Alapítvány, és a település egyik fő célkitűzésének részeként valósult meg.