Varga László vállalkozásának fejlesztése új eszközök beszerzésével

majort
2023. 11. 21., k – 22:17

LEADER munkaszervezet megnevezése: Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-89-6-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Varga László vállalkozásának fejlesztése új eszközök beszerzésével

Kapcsolattartó megnevezése: Varga László

Megvalósítási hely pontos címe: Döbrököz, Tisza utca 14. hrsz. 406

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.11.15.

Elnyert támogatási összeg: 2 283 129 Ft

Teljes projekt összeg: 3 261 515 Ft

Projekt célja:

Főállású egyéni vállalkozásom 2019.08.05. óta működik, melynek fő tevékenysége szellőző-, légkondicionáló berendezések szerelése. A vállalkozási tevékenységhez szükséges eszközök beszerzése. A projekt rövid távú célja:

  • A vevőkör szélesítése, a vállalkozás piaci részesedésének növelése
  • A pályázó vállalkozás stabil piaci pozíciójának megőrzése, versenyképességének javítása
  • A forgalom növelése, ezáltal árbevétel növekedés elérése
  • A vevők szélesebb szolgáltatói körhöz való juttatása
  • A kereslet minél magasabb szintű kielégítése
  • A partnerekkel való együttműködés hosszabb távra történő kiépítése

A pályázat keretében beszerezni tervezett eszközökkel nem rendelkeztem, azokat béreltem. A magas bérleti díj miatt eddig kisebb teljesítményű gépek bérlésére nyílott lehetőségem, amivel csak kisebb volumenű kivitelezői munkákat, illetve csak részmunkákat tudtam elvállalni.
 

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A projekt 2 ütemben került megvalósításra.  2022. október végéig 1 db Hilti Szett TE 60-ATC/AVR+230V, 1db Hilti Vésőkalapács, 1 db Hilti Akkumulátoros kardfűrész, 1 db Hilti Vonallézer szett PM 30-MG és a pályázat készítés díja került elszámolásra.
Ez az ütem a támogatási összeget 1 315 055 Ft értékben fedte le.

2022.12.31. a második mérföldkő dátuma, melyben a támogatás keretén belül beszerezni kívánt további eszközök - 30 féle kisgép, szerszám és egyéb, összesen 40 db. eszköz - a marketing tevékenység és a projektmenedzsmenti tevékenységhez kapcsolódó költségek kerültek elszámolásra 968 074 Ft értékben.

Innovációs elemek bemutatása:

A projekt során beszerzett új eszközökkel új szolgáltatás jött létre: a légtechnika és hőszivattyú szerelése. A felmerülő igényeket gyorsabban, hatékonyabban tudom kielégíteni, bővül szolgáltatásaimat igénybe vevők célcsoportja. Csökkenteni tudom vállalkozásom kiadásait az eszközök bérleti díjával.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A vállalkozási tevékenységhez szükséges eszközök beszerzésével a vállalkozásom
által nyújtott szolgáltatások bővülnek, a keresletet magasabb szintű kielégítése, a település és mikro-térsége lakóinak nyújtott szolgáltatások köre is bővül: az eddigi részmunkák helyett már generálkivitelezést, nagyobb volumenű munkákat tudok vállalni, légtechnikát, hőszivattyút szerelni. A marketingeszközök - feliratos póló, kapucnis pulóver - által elérhetem a vevőkör szélesítését, a vállalkozás piaci részesedésének növelését. A forgalom növelése árbevétel növekedését eredményezheti. A megnövekedett igényeket ki tudom szolgálni, hisz az építőiparban érzékelhető többletkereslet engem is érint, nem minden munkát tudtam elvállalni, amivel megbíztak.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Vállalkozásom szolgáltatásai bővültek, mely megteremti a lehetőségét a vevőkör szélesítésének, ami a piaci részesedés növelését eredményezi. Ezáltal vállalkozásom piaci pozíciója stabilizálódik, versenyképessége javul. A forgalom nő, ezáltal az árbevétel is növekedik. A pályázat keretében beszerzett eszközök megteremtik a lehetőségét a szolgáltatásbővítésnek. A beszerzett eszközökkel vállalkozásom új szolgáltatások nyújtását tudja biztosítani: az eddigi részmunkák helyett már generálkivitelezést, nagyobb volumenű munkákat tudok vállalni, légtechnikát, hőszivattyút szerelni.