Pihenés az Akácos-Tó-nál

majort
2023. 11. 21., k – 22:29

LEADER munkaszervezet megnevezése: ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-91-2.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Pihenés az Akácos-Tó-nál

Kapcsolattartó megnevezése: Pethő Attila

Megvalósítási hely pontos címe: Tabdi Bucka dűlő tanya 11. hrsz: 042/53

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.02.17.

Elnyert támogatási összeg: 4 093 031 Ft

Teljes projekt összeg: 7 441 877 Ft

Projekt célja:

Az Akácos-Tó Kft. 2017. évben alakult, melynek fő célja a sportrendezvények szervezése, azon belül is kiemelt tekintettel a horgászversenyek, illetve a napijegyes horgászat szervezésére. A természeti szépségekben gazdag terület egyre több látogatót vonz, 2019. évben a tónál horgászók száma közel 1000 fő. Mindezek mellett egyre több cég szervezi az Akácos-Tónál a csapatépítő napját, de családi események lebonyolításának (születésnap, keresztelő) is alkalmas a helyszín. A látogatók kényelmét szolgálja a 10 db fedett kiülő, illetve a kiülő aljzataként kiépítésre került 225 m2 alapterületű térkő burkolat. A térkő a növények eltávolítása nélkül került kialakításra és a környezethez illeszkedik. Beszerzésre került 10 db 6 + 2 személyes ülőfelülettel, asztallal és tágas belső térrel, tetővel rendelkező kiülő, kerti bútor.
A vonzó, vízparti környezethez nélkülözhetetlen a fedett kiülő, mely a legmelegebb időszakokban árnyékot, a csapadékos időszakban pedig fedett teret biztosít a Tó parton tartózkodóknak. A projekt megvalósításával kb. 80 fő fedett ülőhelyét biztosítja a Kft.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A támogatói okiratban jóváhagyott költségtételekkel összhangban valósult meg a projekt, vagyis beszerzésre került a 10 db zsindelytetős pavilon, valamint elkészült a 225 m2 alapterületű, 60 m kerti szegéllyel keretezett térkő burkolat is. A vállalt létszámbővítés is megtörtént, felvételre került 1 fő új alkalmazott.

Innovációs elemek bemutatása:

Beszerzésre került a 10 db zsindelytetős pavilon, valamint elkészült a 225 m2 alapterületű, 60 m kerti szegéllyel keretezett térkő burkolat is.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt megvalósítása után a Kft. több, szervezett horgász versenyt tudott lebonyolítani, valamint a környékbeli települések iskoláinak tanulmányi és osztálykirándulásaira is helyszínt biztosított. Tovább kívánjuk bővíteni a céges és a családi rendezvények számát is, melyre jó esély van az esztétikus, a tájhoz és a környezethez illeszkedő térkő megépítésével és a kerti bútorok elhelyezésével.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Vidéki kistelepülésen is van lehetőség turisztikai fejlődésre, meg kell találni a megfelelő innovációs lehetőségeket. Apró, kicsi lépéseknek is van értelme, ezek biztosítják, hogy a hosszútávú elképzeléseink idővel egy kerek egésszé álljanak össze.