A Stylist Jewels Kft. építési és technológiai fejlesztése

majort
2023. 11. 22., sze – 11:04

LEADER munkaszervezet megnevezése: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.101-01-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Stylist Jewels Kft. építési és technológiai fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Papp János

Megvalósítási hely pontos címe: 3994 Pálháza, Dózsa György út 133. (Hrsz.: 316)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.11.19.

Elnyert támogatási összeg: 11 015 419 Ft

Teljes projekt összeg: 18 359 034 Ft

Projekt célja:

A Stylist-Jewels Kft. jelenlegi tevékenységét, mely kézműves porcelán tárgyak előállítását jelenti 2008. óta végzi. Pálházán 2014. óta fiókteleppel rendelkezik, ahol az elmúlt években kisüzemi keretek között manufakturális jelleggel, helyi munkaerővel történik a kifejezetten kézműves technológiával előállított, jelentős hozzáadott értékkel bíró minőségi porcelán termékgyártás. A Stylist Jewels Kft. jelenlegi tevékenységének továbbfejlesztésének elengedhetetlen részét képezte a projekt, melynek során a kézműves porcelán tárgyak előállításához kapcsolódó építési tevékenység, gép- és eszközbeszerzés, technológiai fejlesztés valósult meg, illetve marketing anyagok beszerzése is a projekt részét képezte.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A Stylist Jewels Kft.-nél az 1. mérföldkő keretében a biztonságtechnikai eszközök (riasztó és kamerarendszer) beszerzése, illetve a kézműves helyi termékek népszerűsítését szolgáló marketing tevékenység valósult meg. A porcelán termékek promotálásának, prezentálásának célját szolgáló marketing anyagok (portfólió, szórólap, tájékoztató) készültek 2, illetve 3 nyelven. A 2. mérföldkő keretében a kézműves helyi termék kisüzem nyílászáróinak cseréje, a kerti pavilon, valamint a napelem tartószerkezet - állványzat építési tevékenysége valósult meg.
A 3. mérföldkő során a napelem rendszer kiépítése, a klímák, a kiállító vitrinek kerültek megvalósításra.

Innovációs elemek bemutatása:

A 7,37 kW teljesítményű fotovoltaikus napelem rendszer segítségével a működési költségek egy részének csökkenése érhető el. A jelenlegi gazdasági helyzetben csökkent a közvetlenül értékesített mennyiség, ezért is próbálják a cégvezetők az online értékesítésre helyezni a hangsúlyt.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A 7,37 kW teljesítményű fotovoltaikus napelem rendszer segítségével a működési költségek egy részének csökkenése érhető el. A projekt hozzájárul a gyártástechnológia fejlesztéséhez, hiszen a klíma rendszer a mindig szükséges és elégséges, egyenletes hőmérsékletet tudja biztosítani a kézzel előállított porcelán termékek esetében. A kisüzemben kialakításra került egy bemutatóterem, mellyel helyben is képesek a kiállító vitrinekben elhelyezett termékkollekciókat, illetve termékskálát bemutatni.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A pálházi fióktelepű kisüzemben helyben kialakult eljárások alkalmazásával kisüzemi keretek között, manufakturális jelleggel, helyi munkaerővel történik a hely sajátosságait megjelenítő kifejezetten kézműves technológiával előállított, jelentős hozzáadott értékkel bíró minőségi porcelán helyi termékek gyártása. A manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül, porcelán készítő szakemberek által. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik különféle tervek alapján. A porcelán tárgyak dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A termékek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. A kézi megmunkálás értékén túl a termékek exkluzivitását tovább növeli a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A dekorációk sokrétűek, a tradicionálistól az art deco-n és szecesszión át a barokkig.