Élményjátékok bővítése új beszerzésekkel a Rozvágy-Text Szociális Szövetkezetnél

majort
2023. 11. 22., sze – 11:06

LEADER munkaszervezet megnevezése: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.101-10-19

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Élményjátékok bővítése új beszerzésekkel a Rozvágy-Text Szociális Szövetkezetnél

Kapcsolattartó megnevezése: Hogya Orsolya

Megvalósítási hely pontos címe: 3965 Nagyrozvágy, Fő utca 33. (Hrsz.: 61)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.09.30.

Elnyert támogatási összeg: 1 454 544 Ft

Teljes projekt összeg: 2 145 920 Ft

Projekt célja:

A szociális szövetkezet 2013-ban alakult, a Nagyrozvágyi Önkormányzat közfoglalkoztatási programjára épülve. Ekkor fő tevékenységi körük a varrodai tevékenység volt. 2018-ban a több lábon állás érdekében a szövetkezetnél egy új tevékenységbe kezdtek, ugrálóvárak bérbeadásával. Egy másik típusú pályázatnak köszönhetően 11 db különböző felfújható élményjátékot szereztek be többek között ugrálóvárakat, óriáscsúszdát, vízi focit - mellyel különböző rendezvényeken jelentek meg szolgáltatóként. A tevékenység sikeresnek bizonyult és ezt a tevékenységet kívánták tovább bővíteni egy habágyú és egy cukorka ágyú beszerzésével, ezzel bővítve bérelhető eszközkínálatukat.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A projekt keretén belül két élményelem került beszerzésre:

- 1 db habágyú és
- 1 db cukorágyú.

Ezzel a két eszközzel bővíteni tudja a szövetkezet a vevői számára elérhető eszközök körét és a meglévő ugrálóvárak mellé új elemekkel tud megjelenni a rendezvényeken. Mindkét eszköz egyedülálló a maga nemében, a térségben habágyú bérlésére nem is volt lehetőség. Továbbá szükségessé vált a marketing szórólapok bővítése, megújítása. A szórólapok segítségével a szövetkezet tevékenységének ismertsége tovább növekszik és új, potenciális megrendelők érhetők el.

Innovációs elemek bemutatása:

A térségben hiánypótló szolgáltatás nyújtása valósult meg, melyeket helyi szereplők biztosítanak.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt eredményeként a szövetkezet szolgáltatási palettája bővült, több élményelemet tud biztosítani a megrendelők számára. A fejlesztés hozzájárult ahhoz, hogy a beszerezni kívánt eszközöknek köszönhetően új vevőkört tudjanak bevonni a szolgáltatásba.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A vállalt 1 fő munkavállaló foglalkoztatásával Nagyrozvágy foglalkoztatási helyzete javul - és ha csak kismértékben is - de csökken a helyi munkanélküliség. A szövetkezet helyi vállalkozásként iparűzési adót fizet a település számára, melyből a település vezetése további helyi fejlesztéseket hajthat végre.