Elindult a Magyarország Legszebb Birtoka 2024 nagydíj jelölési szakasza

majort
2024. 04. 16., k – 10:07

8. évben is keresik Magyarország Legszebb Birtokát! Elindult és április 30-ig tart a nevezés időszaka! A díj idei főtámogatója, az M1 Flotta biztosította a helyszínt az első megbeszéléshez és az AGROTREND Csoporttal együtt indították el az idei izgalmas kalandot, hogy megtalálják 2024-ben is Magyarország Legszebb Birtokát.

Az AGROTREND Csoportban kifejezetten fontosnak tartják a hazai mezőgazdaság felemelkedését, különös tekintettel az agrárszakmai, technikai szempontokra. Az Év Agrárembere, a társadalmi szerepvállalás és a közjóért való cselekedet nemes versenye mellett egy jobban megfogható, talán közérthetőbb díjuk a Magyarország Legszebb Birtoka, ahol a szakmai kiválóságok legszebbikét keresik!

A díj célja: bemutatni hazánk mezőgazdasági szépségeit, azokat a birtokokat, ahol az élelmiszerelőállítása alapja történik. Felhívni a figyelmet azokra a gazdákra, termelőkre, akik a profi szakmai munka mellett egy-egy birtok szépségeit is szem előtt tartják. Meggyőződésük, hogy hazánk  agrárkultúrája, szépségei és szakmai színvonala semmiben nem marad el az oly sokszor emlegetett nyugati birtokszépségektől!

Azokat az agrárgazdaságokat keresik tehát, legyen az a kisgazdaság, vagy nagyüzem, amelyek a kiírás szempontjai szerint értékelhető, szépséggel praktikummal és technikai paraméterekkel rendelkeznek. Sok ilyen gazdaság, telep, major van hazánkban. A díj kiírásához méltó zsűri fogja a legszebb birtokot megválasztani, a díjak pedig elegáns gálaest/kerti parti keretében kerülnek átadásra, melyet idén szeptember 14-én tartunk a 2023-as év abszolút győztesénél Hajdúnánáson, a Kendereskertben.

Az alábbi kategóriában várják a nevezéseket, az ajánlásokat:

  • Magyarország legszebb állattenyésztő birtoka
  • Magyarország legszebb borászata
  • Magyarország legszebb családi gazdasága
  • Magyarország legszebb fiatal gazda birtoka
  • Magyarország legszebb kertészete
  • Magyarország legszebb precíziós gazdálkodó birtoka
  • Magyarország legszebb szántóföldi növénytermesztő birtoka

Örömmel jelentették be, hogy harmadik éve keresünk határon túli birtokokat is! Az idei évben különleges küldetésre indulnak: Horvátországban keresik a Legszebb Határon túli Magyar Birtokot.

A zsűri minden évben útra kel, hogy végiglátogasson kategóriánként két birtokot. Az idei évben a látogatások időpontjai július 25, 26., július 31, augusztus 1, 2., valamint augusztus 7, 8, 9. között lesznek.

Bővebb információkat a nevezésről, az ajánlásról, a részvételi feltételekről, a kiválasztás módjáról a Magyarország Legszebb Birtoka díj honlapján talál (www.magyarorszaglegszebbirtoka.hu)! A nevezés április 30-ig tart!

 

Forrás: AGROTREND CSOPORT
Fotó: AGROTREND CSOPORT