Folklór

A Kiskunmajsán kenyérsütőházként ismert Tájház a város egyik legarchaikusabb építészeti emléke. A nádtetős, háromosztatú, középpadkás, szabadkéményes gazdaház hűen őrzi a kiskunsági népi építészetre jellemző vonásokat. Fontos szerepet tölt be Kiskunmajsa egykori sajátos életvitelének és építészeti módjának bemutatásában, továbbörökítésében.

Márton Kriszta gyermekkorában ismerkedett meg a hímzés művészetével, már akkor matyó mintákkal díszítette a munkáit. A hímzés hamar hobbijává, mára már pedig a munkájává is vált.A hímzésekkel mind dísztárgyakat, mind használati tárgyakat is díszít. Készít törölközőre, terítőre, párnára hímzést, illetve amit a megrendelő kíván. A Harkai Kincsesház Hímzőműhely megálmodójának és működtetőjének munkáit a http://www.kincseshaz-himzomuhely.hu/ oldalon is megtekinthetik az érdeklődők.

Az Agrárminisztérium, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, a Vesta Home Magyarország Zrt., és a Lakberendezők Országos Szövetsége pályázatot hirdet a hazai lakberendezők és belsőépítészek számára, melynek keretei közt egy világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy 21. századi enteriőrbe.

2002-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy új kezdeményezést indított útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A magyar kézműves hagyományok megőrzése és bővítése érdekében született díj keretében a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a Magyar Kézműves Remek elismerő címben részesülhetnek. A díj odaítélésének célja, hogy a díjazott kézműves termékek bővítsék az ország, egyes régiók turisztikai programkínálatát, magas színvonalon közvetítsék a magyar kulturális örökséget, a termékek szakmai színvonalát emeljék és kereskedelmi forgalomra alkalmassá tegyék.

a4
2020. június 10.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere eros eget nunc bibendum, quis convallis dui hendrerit. Donec venenatis nulla non dui rutrum commodo. Pellentesque sed mattis sapien. Pellentesque facilisis mi non vulputate blandit. Maecenas quis accumsan odio. Phasellus ultrices sollicitudin velit, ac facilisis elit. Proin ut tristique massa. In hac habitasse platea dictumst. Donec quis enim nec velit fermentum fermentum pharetra eget est. In vel elementum enim. Nulla sed enim vitae erat volutpat condimentum. Curabitur malesuada luctus imperdiet.