Napokon belül megnyitja kapuit a 40. AGROmashEXPO

majort
2022. 01. 21., p – 10:17

2022. január 26-29. között közel 200 kiállító várja a látogatókat 4 pavilonban az AGROmashEXPO-n, Magyarország legjelentősebb agráripari találkozópontján a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítók mezőgazdasági gépeket, szolgáltatásokat, fejlesztéseket mutatnak be az érdeklődőknek, és találkozhatnak a látogatók az idei Termékverseny díjazottjaival is.


Több évtizedes hagyomány, hogy ez az év első kiállítása a Hungexpo-n, és egyben a magyar agrárium legjelentősebb találkozási pontja. Tavaly a járványhelyzet miatt csak virtuális formában rendezhette meg a Hungexpo a kiállítást, idén viszont ismét lehetőség nyílik a személyes találkozásra kiállítók és látogatók között.


A kerek évfordulóra számos színvonalas szakmai programmal, látványossággal készülnek a kiállítók. A Fórum színpadon (G pavilon) már a nyitónapon szó lesz a klímaváltozás okozta hatásokról a növénytermesztésben, továbbá alternatív tápanyaggazdálkodási lehetőségekről is, valamint kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt a látogatók a III. Országos szemlekörök kapcsán az AGRO.bio Hungary Kft. szervezésében.


A kiállítás második napján a Gabonatermesztők Országos Szövetsége tartja meg a már hagyománnyá vált Szántóföldi szakmai napját a Fórum színpadon.


Január 28-án, pénteken az ökológiai ágazat jelenlegi helyzetéről, valamint a hazai szójatermesztés eredményeiről tudhatnak meg többet az érdeklődők az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet jóvoltából. A mezőgazdasági támogatási lehetőségek ismertetéséről a Portfolio Csoport Agrárgazdasági Fórum szakértő vendégei gondoskodnak.


Kiemelt figyelmet érdemel a Marton Genetics cégcsoport közel 300 négyzetméteres űrbázis-standja, ahol az agrárium űrtechnológiáit, valamint a galaktikus kutatásokról tudhatnak meg többet a látogatók. A rendezvényen 2022. január 26-án tiszteletét teszi Farkas Bertalan űrkutató, űrhajós, valamint Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos is. Kiállításra kerül a standon továbbá a SOYUZ-35 űrkapszula vagy más néven landoló egység, mellyel Farkas Bertalan és Valerij Nyikolajevics Kubaszov 1980. június 3-án, 8 napos űrutazásukat befejezve beléptek a Föld légkörébe.


A NAK TechLab a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hosszú távú innovációs agrár startup programja, ami a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára fókuszál. A program célja, hogy különböző, mégis egymáshoz kapcsolódó programokkal támogassa a hazai agrárium hatékonyabbá tételét a digitalizációs megoldások révén. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján most három ilyen megoldással ismerkedhetnek meg az érdeklődők.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.


A kiállítás a hatályos jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható.


Forrás: agromashexpo.hu
Fotó: agromashexpo.hu