Rendezvény beszámolók

A Kislépték Egyesület workshopot tart azon gazdálkodóknak, termelőknek, agroturizmussal foglalkozóknak, érdeklődőknek, akik szeretnének élményprogramokat szervezni a saját gazdaságukban!
A szabadság az egyik legfontosabb értékünk, mert ha ez elvész, akkor elvész a nemzeti függetlenségünk és mi magunk is elveszünk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából megtartott kitüntetési átadási rendezvényen, pénteken, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
2023. október 20-22. között megrendezésre kerül az OMÉK, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Az OMÉK elsősorban a szakma számára fontos találkozóhely, az utóbbi években azonban legalább annyira felértékelődött a közönségcsalogató oldala is.
Jelenleg is zajlik a 3. Balkán Vidéki Parlament és Balkán Élelmezésügyi Csúcstalálkozó Mostarban, Bosznia-Hercegovinában. Több, mint 80 érdekelt fél gyűlt össze a nyugat-balkáni országokból és az EU-ból, hogy megossza nézeteit és üzeneteit a régió vidéki térségeinek jövőbeli fejlesztési kihívásairól és prioritásairól.
A Magyar Termék Nonprofit Kft. 2023. június 14-én az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai együttműködésével kerekasztal-beszélgetést szervez.
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék” címmel szervezett rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével. A rendezvénysorozat záróeseményére tegnap, Hajdúböszörményben került sor.
Az Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével rendezte meg a „Helyi termék” rendezvénysorozat második rendezvényét 2023. május 3-án, Pannonhalmán, a Főapátság Dísztermében.
A négy helyszínen „Helyi termék” címmel szervezett rendezvénysorozat második állomásaként 2023. május 3-án Pannonhalmán várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a kistermelőket és az érdeklődőket. A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
Az Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével rendezte meg a „Helyi termék” rendezvénysorozat nyitórendezvényét 2023. április 25-én, Budapesten, a Herman Ottó Konferencia Központban.
A sikeres magyar agrárgazdaság egyik fontos feltétele, hogy a vidék saját, helyi erőforrásaira támaszkodva önálló legyen, és ezáltal növekedjen a munkaerő-, és népességmegtartó ereje – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a XIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo megnyitóján, Kiskőrösön.