A magyar termékek vásárlása a magyar gazdaságot erősíti

majort
2022. 03. 21., h – 12:56

A sikeres magyar agrárgazdaság egyik fontos feltétele, hogy a vidék saját, helyi erőforrásaira támaszkodva önálló legyen, és ezáltal növekedjen a munkaerő-, és népességmegtartó ereje – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a XIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo megnyitóján, Kiskőrösön.


A tárcavezető kiemelte, az Agrárminisztérium széles körben meghirdetett támogatásainak célja, hogy erősítsék a vidéki emberek értékmegőrző és jövedelemteremtő képességét. Hozzátette, jól megfigyelhető az elmúlt esztendőkben az a tendencia, hogy egyre több fogyasztó keresi a kézműves termékeket. A vásárlók bíznak a magyar termékekben, mert azokban minőség és szakmai tudás rejlik.


“A magyar termékek vásárlása a magyar gazdaságot erősíti, így munkahelyeket védhetünk meg, azaz sok ezer magyar család megélhetését biztosíthatjuk. Az sem mellékes, hogy így megbízható forrásból származó minőségi magyar szezonális zöldségek, gyümölcsök kerülhetnek a családok asztalára” – hívta fel a figyelmet Nagy István. Ebben a folyamatban kiemelt szerep jut a helyi vásárlói közösségeknek is, amelyek hozzájárulnak lakóhelyük munkaerő- és népességmegtartó erejének növeléséhez.


Az agrárminiszter kiemelte, több intézkedéssel is támogatják a kistermelőket, köztük az árusítási lehetőségének könnyítésével. A kistermelői rendelet módosításának köszönhetően a termelő az általa megtermelt alapterméket, illetve az alaptermékekből általa előállított élelmiszereket a saját gazdasága mellett már az egész ország területén értékesítheti a fogyasztóknak, kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítményeknek. Kifejtette ez a módosítás arra is lehetőséget teremt, hogy az értékesítés mellett a termelés, illetve az előállítás folyamatát tevékenyen is támogathassák a családtagok. Nagy István szerint a kiskőrösi agrár expo sikeressége jól bizonyítja, hogy a hazai agráriumban a gazdák szorgalma kiváló szakmai tudással és elhivatottsággal párosul. Hangsúlyozta, a magyar agrárium bőséges tartalékokkal rendelkezik.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vett részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várták a látogatókat.


Forrás: AM Sajtóiroda
Fotó: AM Sajtóiroda