Élménygazda workshop a Kislépték Egyesület szervezésében – 2024. február 16-17.

majort
2024. 01. 16., k – 11:52

A Kislépték Egyesület workshopot tart azon gazdálkodóknak, termelőknek, agroturizmussal foglalkozóknak, érdeklődőknek, akik szeretnének élményprogramokat szervezni a saját gazdaságukban!

A workshopon átbeszélik, hogyan érdemes elindulni, milyen jó példák léteznek, milyen jogi elvárásoknak kell megfelelni, odafigyelve a praktikusságra és az innovatív ötletekre, és milyen pályázati források várhatóak a jövőben!

A gomolyasajt készítésének folyamatán keresztül mutatják meg, milyen lehet egy élményprogram. Meglepetés: A savó sem marad felhasználatlan!

A workshop két részből áll, melyekre külön is lehet regisztrálni.

2024. február 16., péntek 16-20 óráig

Online 4 órás elméleti program

a szabályozásról, tapasztalatokról, várható pályázati forrásokról:

Részvételi díj: 15 000 Ft/fő.

 

2024. február 17., szombat 9:30-18:00 óráig

Gyakorlati „tervező és élmény” workshop

Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László),

Helyszín: Nagyigmánd (Rózsa u. 6.) (Komárom-Esztergom vármegye).

Részvételi díj: 15 000 Ft/fő + 6000 Ft étkezés (meleg egytálétel ebédre, és napközben innivaló, kávé, tea, sajtok, körözött, falatkák.

Mindkét napra/programelemre regisztrálók kedvezményes díja együttesen 25 000 Ft/fő + 6000 Ft/fő étkezés.

A regisztrálóknak további információt küldenek a programról.

Jelentkezési határidő: 2024. Január 31.

Itt lehet regisztrálni

Témák:

Élményprogram szervezési és tervezési ismeretek, nemzetközi és hazai jó példák, árképzés.

Interaktív 2 órás gomolyasajt készítés, valamint meglepi, mert a tejsavó sem maradhat felhasználatlan – élmény/szakmai program. Megismerhetjük a házigazda sajtféleségeit, és hazavihetjük a saját (fűszeres) gomolya sajtunkat, és a meglepi ízelítőt. Receptet kap minden résztvevő.

Az élményprogram házigazdája: Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László), Nagyigmánd.

A jogi 4 órában a falusi vendégasztal, a lakásétterem, és a falusi vendéglátás szabályait járjuk körül. Kitérünk a programszervezés szabályaira, pályázati lehetőségekre, tapasztalatokat cserélünk, civil szervezetek hálózatait ismerhetjük meg.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az agroturizmussal kiemelten foglalkozik! Készüljünk együtt a lehetőségekre! Beszélünk a lehetséges agroturisztikai szolgáltatóként is pályázható forrásokról a jövőben!

A program résztvevői az Élményparaszt Program zárt Facebook csoport tagjai lehetnek!

Tanuljunk egymástól MINŐSÉGET és ÉLMÉNYT!

Agroturizmus felturbózva! A tudásanyag nem függ szakmai (állattartó, tehenészet) beállítottságtól, jó szállásadónak/ kertész/gyümölcstermesztő/méhész/boros gazdának is egyaránt.

Az élményparaszt programunkat olyan érdeklődőknek, gazdáknak, azok családtagjainak, agroturisztikai szolgáltatóknak, ilyen szolgáltatást tervezőknek ajánljuk, akik szeretnének gazdaságukban, portájukon élményprogramokat, nyílt napokat, tudásátadó kurzusokat szervezni, illetve ezekben szeretnének továbbfejlődni, új ismereteket szerezni. Hisszük, hogy ma már a fogyasztók nem csak terméket keresnek, hanem élményt is.

Érdeklődni lehet bővebben a @email e-mail címen.

 

Forrás: agrotrend.hu / Kislépték Egyesület
Fotó: Kislépték Egyesület