Az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat két helyszínen várja a látogatókat a pénteken nyitó OMÉK-on

majort
2023. 10. 18., sze – 09:13

2023. október 20-22. között megrendezésre kerül az OMÉK, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Az OMÉK elsősorban a szakma számára fontos találkozóhely, az utóbbi években azonban legalább annyira felértékelődött a közönségcsalogató oldala is.

Az évek óta népszerű programok közül idén is megrendezésre kerül a termelői vásár, ahol többek között biotermékek, húskészítmények, mézek, valamint további házi és kézműves termékek széles kínálatával várják a látogatókat.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat az „A” pavilonban két helyszínen. Az egyik kiállítói standunkon megyénként két termelő kínálja portékáit a nagyközönségnek, míg a másik helyszínen olyan szervezetek várják az ide látogatókat, mint a Kislépték Egyesület, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Képzési Igazgatósága, a CSOMBÉK Egyesület, a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum, a gyermekek szórakoztatásáról pedig a Marika Népi Játszókonyhája gyermekfoglalkoztató gondoskodik.

Megrendezésre kerül az OMÉK keretein belül az elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar, a Hungarikum sziget és a gyermekprogramok is. Színvonalas koncertekkel, bábelőadásokkal, játékos, ugyanakkor szemléletformáló foglalkozásokkal várják az óvodás és iskoláskorú gyermekeket egyaránt.

Az OMÉK olyan családi program, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kínálatot: korszerű mezőgazdasági gépeket vonultatnak fel, neves élelmiszeripari gyártók hozzák el innovációikat, de az sem fog csalódni, aki a kézműves élelmiszerek iránt rajong. Sőt, a gasztronómia szerelmeseinek is érdemes lesz kilátogatni a Hungexpora, hiszen idén is neves éttermek települnek a gasztropasszázsra.  A borok szerelmesei borszemináriumi téren ismerkedhetnek a legfinomabb nedűkkel.

Időpont: 2023. október 20-22.

Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területe

A rendezvény keretében több, hagyományosan nagy múlttal rendelkező díj is odaítélésre kerül:

  • 2023. évi Hagyomány és Innováció Nagydíj az Agrárgazdaságban (HIDA) – A díjra azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő élelmiszert állítanak elő.
  • 81. OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj – A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
  • 2023. évi OMÉK Mezőgazdasági Nagydíj – Fiatal Agrárszakember – A pályázati kiírás célja, a fenntarthatóságra és innovációkra nyitott fiatal agrárszakember munkájának az elismerése, aki aktívan keresi és igyekszik alkalmazni azokat az innovatív eljárásokat, amelyek a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság, a vegyszercsökkentés, a biodiverzitás megőrzésére irányulnak.

A háromnapos rendezvény programjaihoz KATTINTSON IDE!

 

Forrás: Agroinform
Fotó: Agrármarketing Centrum