Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma

majort
2023. 05. 02., k – 10:30

A négy helyszínen „Helyi termék” címmel szervezett rendezvénysorozat második állomásaként 2023. május 3-án Pannonhalmán várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a kistermelőket és az érdeklődőket. A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.

A termelőknek napi szinten számos felelős döntést kell meghozniuk, ehhez kívánunk segítséget nyújtani e négy helyszínes tájékoztató eseménnyel.

A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jógyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.

A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.

A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.

Szó lesz

  • az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
  • a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
  • valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.

Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.

A nyitórendezvényre 2023. április 25-én a Herman Ottó Konferencia Központban került sor, melyet dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár nyitott meg.

További helyszínek és időpontok:
2023. május 9. Paks
2023. május 11. Hajdúböszörmény

Regisztráció: ITT.

A Helyi termék 2022 kézikönyv ITT érhető el.

 

Szerző: MNVH
Fotó: MNVH