Borostyán szappan

majort
2022. 06. 26., v – 07:06

Lánya ihletésére kezdett kézműves szappanokat készíteni Putnokiné Pócsi Mária, azaz a 2017-ben alapított Borostyán Szappan megálmodója, aki a vállalkozás kezdeteiről és a család munkamegosztásáról mesélt.  

„Régebben is nagyon kedveltük a lányommal a kézműves kozmetikumokat, és gyakran jártunk közösen ilyen portékákat vásárolni. Az üzleteket járva, a termékek címkéit tanulmányozva elkeserítően tapasztaltuk, hogy mennyi egészségkárosító anyagot használnak a kozmetikumok gyártása során. Egyszer az egyik boltban, ahogy nézegettük, keresgéltük a megfelelő szappanokat, a lányom azzal állt elő, hogy „anya, nem igaz, hogy nem tudnál nekem ilyen szappanokat készíteni” – meséli Mária.

Ez a gondolat szöget ütött a fejében, és bejelentkezett lányával együtt egy szappankészítő tanfolyamra, majd megkeresett más szakértőket is, és elindult a családi vállalkozás. 

„Szerettük volna megmutatni, hogy másként is lehet. A mi szappanjaink nem ipari körülmények között, hanem családi manufaktúrában készülnek és minden egyes darabba az értékes növényi olajok, az ellenőrzött gazdaságból származó kecsketej és a természet adta gyógynövények mellett beletesszük a szívünket.”

„Szabadidőnket szívesen szenteljük kézműves, kreatívtevékenységeknek. Lehetőségeinkhez, időnkhöz mérten szeretjük a magunk alkotta tárgyakkal dekorálni környezetünket, elkészíteni kedvenc ételeinket. Szeretjük az egyedi, a dekoratív, a testnek és léleknek egészséges dolgokat.”
Így fontosnak tartották, hogy mai rohanó világunkban is valami hagyományos, minőségi, értékes, mégis a modern életvitelbe beilleszthető terméket alkossanak. A vállalkozás sikeréhez az egész család hozzájárul. Már a műhely kialakítása is közös ötletelés, sok-sok munka volt, és azóta is mindenki részt vállal a termékek elkészítésében. 

„A férjem segít a csomagolásban, illetve abban is, hogy eljussak a különböző rendezvényekre. A lányom segíti a márkaépítést, és persze mindenki hozzáteszi a saját elképzeléseit az alkotásokhoz is.”

„Számunkra nagyon fontos, hogy az egészségtudatosságot ne csak a családdal, hanem más, arra fogékony, érdeklődő emberekkel is megosszuk.” 

Jelenleg 6 féle szappant készítenek rengeteg féle alakzatban: * Natúr kecsketejes szappan* Csalános kecsketejes szappan * Körömvirágos kecsketejes szappan* Levendulás kecsketejes szappan* Rózsaszín agyagos szappan * Kókusztejes szappan 
A termékek hideg eljárással, értékes növényi olajokból (extra szűz olíva olaj, pálmaolaj), ellenőrzött gazdaságból származó kecsketej hozzáadásával készülnek. Hozzáadott mesterséges illatanyagot és színezéket nem tartalmaznak, csak a természet adta gyógynövények adják meg a szappanok szín-és illatanyagát. 

Szerző: Galambos Petra
Fotó: facebook.com/borostyán szappan