Horgolt és textil termékek, ajándék ötletek Levendulamanótól

majort
2023. 04. 07., p – 08:28

Él Orosházán egy anyuka Tóth Attiláné Éva és lánya, akik közös szenvedélye a horgolás és a varrás. Ez a közös szenvedély gyönyörű termékek születését eredményezte az évek alatt, kinőve az otthonukat kézműves műhelyt hoztak létre, Levendulamanó néven.

Alkotni, létrehozni valamit csodálatos érzés, főleg, ha másoknak örömet tudunk vele szerezni, vallják. Így indult el egy kisvállalkozás 6 évvel ezelőtt. Azóta pamut fonalból készült horgolt szundikendők és amigurumi figurák: nyuszik, macik, rókák, kutyusok, dinók, unikornisok és más kedves állatkák sorakoznak a műhelyben, gazdára várva.

A horgolásban az a jó, hogy a horgolótű méretétől és a fonal vastagságától, anyagától függően változatos alkotásokat lehet létrehozni a horgolócérnából készült karácsonyi csillagoktól kezdve a pólófonalból készült tároló kosarakig. A horgolás sok gyakorlást és rengeteg időt igényel, hogy minél egyenletesebb és szebb legyen a végeredmény. Egy 18 cm-es amigurumi figura elkészítése kb. 5 óra munkát igényel, egy 25-30 cm-es pedig több napig készül. A színes, mintás pamutvászon anyagok is alkotásra inspirálóak. Saját minták alapján vagy ingyenes interneten talált minta alapján készülnek a horgolt játékok. Az idők folyamán sok egyedi alkotás is megvalósult a megrendelők számára, pl. horgolt pizza, szerelmes polip, borsóbaba, csipketerítők, játék babaruhák, karácsonyi angyalkák, csengettyűk. A vásárokban más termékek is megtalálhatóak a kínálatukban: méhecskés, napocskás, szívecske és egyéb kulcstartók, nemzeti színű pillangó kokárda kitűzők, állatfigurákkal díszített ceruzák, arctisztító korongok, poháralátétek, horgolt kosarak.  Aki szeret utazni és olvasni, annak mindenképpen hasznos lehet egy könyvszütyő, amiben a kedvenc könyvét magával viheti, bárhová is megy. Egy aranyos mintás textilborítóval egyedi, szép külsőt adhatnak a sokszor használt orvosi kiskönyvnek, ezáltal védjük az elhasználódástól, gyűrődéstől.

Textil termékeik színes kavalkádjával rendszeresen találkozhatunk Orosházán, az OrosKosár rendezvényein, de a Levendulamanó megtalálható a Meskán, Facebookon és Instagramon is.

https://www.meska.hu/shop/Levendulamano

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: facebook.com/levendulamano