Termelők és kézművesek
A Zirc központjában kialakított fedett vásártéren 2022 májusában tartottak először a régi idők hagyományait követve termelői és kézműves vásárt. A piac első évében a kitartás eredményeként egyre több lett az árus és a vevő. A második évben, 2023-ban még több. A harmadikban, idén nem is kell tavaszig várni az újranyitásra.
2024. január 8.
Fóris Anna és Ödön négy gyermekük mellett önellátó családi gazdaságot vezetnek, zöldségközösséget látnak el és szaktanácsadással is foglalkoznak. Emellett fix ágyásos technológiát alkalmaznák a minél jobb virágzásért. Pátkán háromezer négyzetméteren gazdálkodnak biomódszerekkel, mobil ólas baromfitartást folytatnak.
2024. szeptember 10.
A Bagin család 380 hektáros farmján generációk óta folyik mezőgazdasági tevékenység, legfőképp sertéstenyésztés és dinnyetermesztés. A klímaváltozás és a piac kihívásai ellenére a család innovatív megoldásokkal tartja fenn gazdaságát.
2024. szeptember 9.
Nyolc évvel ezelőtt jelent meg először a nyomtatott Méhészetben ez az inspiráló beszélgetés a méhésszel, aki Szakulár csodálatos mikroklímájában, a művészet és a méhészet közötti határokat átlépve találta meg az alkotás és a természet harmóniáját.
2024. szeptember 8.
Plüssfigura, szundikendő, csörgő, cumi vagy rágcsalánc, számos kézműves termék szerepel Pintér Fanni kínálata között. A komáromi kisvállalkozó Pintér Fanni kézműves termékeket készít a mindennapokban.
2024. szeptember 5.
Pásztor Péter családjával hosszú éveket töltött külföldön, húsfeldolgozóként, ám úgy döntöttek, hazatérnek. Már lassan két éve, hogy feleségével belevágtak vállalkozásukba, és megnyitotta kapuit a sajógalgóci White Bull BBQ-Grill-Steak Húsműhely.
2024. szeptember 2.
Varga Tamás, a Steigler Pince főborásza úgy véli: a csillámpala ásványos sóssága adja a soproni borok lelkét. A Steigler Pince Sopron belvárosában található, a kékfrankosra és a zöldveltelinire
2024. augusztus 31.
A cefrekészítés és a pálinkafőzés egy külön mesterség, bár hazánkban úgy, mint a focihoz, ehhez is mindenki ért. Akadnak azért olyan szakemberek, akik nemcsak, hogy tanulták és évről-évre a gyakorlatban is űzik, a hungarikumnak számító minőségi magyar pálinka készítését, emellett a fogyasztását is népszerűsítik.
2024. augusztus 28.
Első alkalommal adták át a Pannon Helyi Termék és a Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete együttműködésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az Agrárközgazdasági Intézet és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával létrejött "Helyben vagyunk" védjegyet. Az innovatív kezdeményezés célja a helyi terméket kínáló szolgáltatók minősítése.
2024. augusztus 27.
Bucsután komoly Start közmunkaprogram zajlik, ennek keretében jelenleg hét fő dolgozik a településen. Amellett, hogy az összes közterületi munkát elvégzik, mezőgazdasági, kiskerti tevékenységet is folytatnak, fóliában és szabad földön is termelnek.