Andi ajándék és Dekor – kézműves Orosházáról

majort
2023. 05. 27., szo – 06:48

Szabóné Andrea Orosházán él, hobbija a kézművesség, különböző technikákkal készült ajándéktárgyakat és lakásdekorációkat készít egyedi elképzelés alapján. Minden 9 évvel ezelőtt kezdődött...

Színes papírokból hajtogatott rózsákat az egészen kicsi mérettől az óriás virágokig (ma már rendezvényeken díszítő elemek), ezután továbblépett és ezeket a virágokat fa ládikókba építette be. Következő lépésként a fa dobozokat díszítette szalvétákkal és így jutott el a decoupage technikáig. Ennél a pontnál viszont már többet szeretett volna kihozni a dologból, elragadta a munka öröme és az alkotás utáni vágy. Képezni kezdte magát, tanfolyamokon vett részt, elsajátította a különböző technikákat, valamint megismerte az alapanyagokat és azok tulajdonságait, kiváló minőségű Pentart termékekkel kezdett el dolgozni. Egyik kedvence (a sok többi mellett) az üvegtárgyak dizájnolása, amihez nagyon sok alkalommal használ levegőn száradó gyurmát, különböző festékeket, antikoló pasztákat és lakkokat.

Imád a bolhapiacon kincsek után kutatni. Ránéz egy megunt, kidobott tárgyra és már maga előtt látja, milyen lesz következő életében. Új ruhába öltözteti, hogy ismét valakinek az otthonát díszítse, ezáltal új értéket teremt, ez a legcsodálatosabb kreatív munka, amit nagyon imád.

Természetesen a gyerekekről sem feledkezik meg, ők még nagyon fogékonyak minden újra.  Bevezeti őket játékosan, az alkotás által a mesék világába, a tündérek és manók házához, papírdobozokból készít mesekönyvet, gyurmából és festékekkel pedig életre kelti mesék hőseit. Közben megismerkedett a műgyantázás művészetével is, szépséges műgyanta ékszereket készít, amiket szárított virágokkal és egyéb kiegészítőkkel díszít. A legújabb technika, amit gyakorol az a mandala – a pontozás, pöttyözés.

A munka folytatódik… Új anyagok, dizájnok születnek, de a cél ugyanaz, hogy új értéket teremtsen. Az általa készített dekorációk mindegyike aprólékosan kidolgozott, kiváló minőségű kézműves termék, amelyek nagy gondossággal és szeretettel készülnek.

Személyesen Orosházán, az Oros-kosáron, valamint Szegeden a BÖDÖN piacon találkozhatnak Szabóné Andreával.

Keressék bizalommal az alábbi online elérhetőségeken is, facebook: Andi ajándék és Dekor

 

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: facebook/Andi ajándék és Dekor