Helyi termékek gazdag tárháza sorakozik fel hamarosan Kecskemét főterén – a jövő héten startol a Hungarikum Fesztivál

majort
2023. 06. 17., szo – 09:51

Eseménydús hét elé néznek Kecskeméten: június 21-25 között ugyanis a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként elstartol a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében. A rendezvénynek Kecskemét főtere ad otthont.

HUNGARIKUMOK GAZDAG TÁRHÁZA SORAKOZIK FEL KECSKEMÉTEN

A minden évben megújuló esemény során hungarikumok gazdag tárháza sorakozik fel Kecskeméten, az ország közepén. A Hungarikum Kiállítás megismerteti magyarságunk értékeit a vendégekkel: a gasztronómiában, a színpadi műsorokban és a hagyományőrző programokban is megelevenítik azokat a nemzeti remekeket, melyekre büszkék lehetünk. Mint a szervezők írták, a rendezvényen hagyományőrző tájegységek képviselői mutatkoznak be, akik elhozzák értékeiket, különlegességeiket.

A MAGYAR NÉPMESÉKET LÁTHATJUK TÖBBEK KÖZÖTT A SZABADTÉRI VETÍTÉSEKEN

Egyik ilyen büszkeségünk a Hungarikum Bizottság által 2020. őszén hungarikummá nyilvánított Magyar népmesék című, Kecskeméten készült rajzfilmsorozat. A Magyar népmesék kiemelkedő nemzeti érték, kultúránk alapját képezik. A rajzfilmsorozat egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti széles körben hazánk hagyományait. Ezen apropóból az idei évben a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmek vetítésére is sor kerül a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál esemény részeként.

SOKSZÍNŰ PROGRAMOK VÁRJÁK A KILÁTOGATÓKAT

A színpadi programok is sokszínűek lesznek, mindenki megtalálja majd a kedvére valót, a népzenétől a könnyűzenei koncertekig többféle zenei stílus képviselői lépnek fel. A gyermekeknek is bőséges programokat kínálunk: Hungarikum mesevonat, bábelőadás, kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok és pecsétgyűjtő nyereményjáték csalogatja majd a főtérre a legkisebbeket. Mindezeken túl Hungarikum kvíz, Kecskemét és térsége helyi kézműves és kistermelői termékei, kóstolók, finom falatok, jó hangulat gondoskodik a kellemes időtöltésről.

 

Forrás: kecskemet365.hu/ Fülöp Tímea, XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál FB esemény
Fotó: kecskemetfeszt.hu