Sáfrányszirom szörp és kovácsoltvas ékszerek – átadták a „Fejér Termék 2023” elismeréseket

majort
2023. 06. 19., h – 09:59

A hagyományhoz hűen a Vármegyenaphoz kapcsolódó Vármegyekorzón adták át a „Fejér Termék 2023” elismerések, amelyet a Fejér Vármegyei Önkormányzat két kategóriában hirdetett meg. Ebben az esztendőben feldolgozott élelmiszer kategóriában Horváth Lénárd Úrhidáról, kézműves ipari termék kategóriában pedig Zsinkó István Abáról nyerte el az elismerést.

A Vármegyenaphoz kapcsolódóan idén is megrendezték a Vármegyekorzót, ahol Fejér vármegye minőségi termékeket előállító termelői és kézművesei mutatkoztak be a dégi Festetics-kastély udvarán.

2011-ben indította el a Fejér Vármegyei Önkormányzat a Fejér Termék Programot, melynek célja a helyi, minőségi termékek piacra jutása, a kis- és középvállalkozások és a helyi termelők támogatása és egy olyan kereslet-kínálat elősegítése, amely a vármegyében megvalósítható a három alapelv – a hagyomány, érték, minőség - alapján.

Fejér Vármegye Önkormányzata a „Fejér Termék 2023” elismerés elnyerésére két kategóriában hirdetett pályázatot: feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék. Rekordszámú pályázat érkezett a felhívásra: 30 pályázó összesen 42 termékkel vett részt a pályázaton. A Fejér Vármegyei Önkormányzat Fejér Termék bizottsága márciusban zárt ülés keretében döntött az elismerések odaítéléséről

A döntés értelmében feldolgozott élelmiszer termék kategóriában az úrhidai Horváth Lénárd részesült „Fejér Termék 2023” elismerésben, sáfrányszirom szörpjével.

Kézművesipari termék kategóriában a kovácsolt ékszereket és tárgyakat készítő „élménykovács”, az abai Zsinkó Ferenc nyerte el a Fejér Termék 2023” elismerést.

A hagyományokhoz hűen a Vármegyekorzón megválasztották a „Vármegyekorzó legszebb standját” is – az elismerést ezúttal az ercsi Kokics István standja kapta meg.

A közönségszavazatok alapján pedig a pázmándi Erdő Zoltánné standja lett a „Vármegyekorzó kedvence”.

 

Forrás: fejer.hu
Fotó: fejer.hu