Ismét Bőköz Fesztivál

majort
2023. 08. 12., szo – 06:56

Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül.

A minőségi, különleges fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében. Az eseménysorozat elsősorban azt szeretné bizonyítani, hogy minőségi fesztiválnak is van helye, létjogosultsága egy, a fővárostól közel 280 kilométerre lévő határ menti mikrorégióban, a Bőközben.

Idén augusztus 17.-e és 20.-a között kerül sor a Fesztiválra.. Sztárfellépők is érkeznek: Presser Gábor, a Csík Zenekar és Karácsony János A dal a miénk 2.0 produkcióval. A Budapest Jazz Orchestra Náray Erika, Koós Réka és Papp Attila vendégszereplésével érkezik, Fellép továbbá Benedekffy Katalin, Gájer Bálint és zenekara, Buch Tibor és zenekara, valamint a Forrás Színház hozz el a  Ludas Matyi előadást.

Láthatjuk a Pöndöly Néptáncegyüttest és a Pendelyes Táncegyüttest, érkezik Mikó István, Reviczky Gábor, Kuzsner Péter és Boka Gábor – illetve még sokan mások.

Idén is változatos programok helyszínéül szolgál majd az Eperfa tájház, a Duna-Dráva Látogatóközpont, lesznek folklór programok, színházi előadások, kiállítások és horgászverseny is.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

 

Forrás: BAMA, Magyar Nemzet
Fotó: Laufer László