Brandt Antalné – autómosó korszerűsítése Eleken

majort
2023. 08. 29., k – 10:20

Brandt Antalné Editnek magánemberként és pedagógusként is mindig fontos volt a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, valamint annak népszerűsítése szűkebb és tágabb környezetében egyaránt. Edit egyik legkedvesebb hobbija a kertészkedés. Így amikor a férje a kertben kezdte el mosni a háztartási gépszerelő munkájához használt gépjárműveket, úgy érezte tennie kell valamit. Eleken ebben az időben nem üzemelt autómosó, a járműtulajdonosok csak a szomszédos, 12 km-re lévő településen tudtak igénybe venni ilyen szolgáltatást, vagy a környezeti hatásokra nem feltétlenül figyelve, otthon végezték el vegyszerek használatával járműveik tisztítását.

Brandt

Így férjével 17 évvel ezelőtt belevágtak egy helyi autómosó kialakításába, mely saját és az eleki lakosok számára is lehetővé tette, hogy kiépített, kényelmes, a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő módon mossák le járműveiket. Az üzletet az évek alatt folyamatosan bővítették. 2 fedett gépjármű mosóállással indultak, mely személygépjárművek, motorok, kerékpárok mosására volt alkalmas, majd látva a mezőgazdasági gépek mosása iránt jelentkező lakossági igényeket, kialakítottak egy nyitott tehergépjármű mosóállást is. Ezt követte egy porszívó beruházás. A vállalkozás célja a kezdetektől fogva, hogy kimagasló szolgáltatást tudjon nyújtani a fogyasztóik részére. Edit - aki már pedagógusként is igyekezett minden pályázati lehetőséget megragadni a gyerekek érdekében -, folyamatosan figyelte saját vállalkozásukhoz kapcsolódóan a helyi LEADER akciócsoport, vagyis a Kelet-békési Területfejlesztési Társadalmi Innovációs Egyesület felhívásait, valamint személyesen is érdeklődött az Egyesület munkatársainál. A VP6-19.2.1-65-8.4.1–2 kódszámú pályázati felhívás lehetőséget biztosított az autómosó évek során elhasználódott, nagy tehergépjárművek alatt feltöredezett térburkolatának, ezzel párhuzamosan a vízelvezetésének teljes felújítására, parkoló kialakítására, valamint egy nagyobb teljesítményű és modernebb porszívó beszerzésére. A beruházással az autómosó nemcsak arculatilag újult meg, nemcsak modernebb lett, hanem biztonságosabbá is vált.

Brandt Antalné Edit az ügyfélkörük elégedettségének folyamatos növelése érdekében tele van új ötletekkel, megvalósítandó tervekkel a jövőre vonatkozóan is, folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket, mellyel vállalkozásukat modernizálhatják, előbbre vihetik.

A hétköznapi ember sokszor csak a változást veszi észre, azt kevesen tudják minek köszönhető a fejlődés. Ezért fontos az Brandt Antalnéhoz hasonló történetek bemutatása, hogy minél többen megismerhessék Vidékfejlesztési Programot és a benne lévő lehetőségeket.

 

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Brlázs Róbert