IV. ÖKO EXPO Kiállítás és Konferencia 2023

majort
2023. 09. 06., sze – 11:33

2023. szeptember 8-9. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia Hajdúnánáson, melynek fő célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban érintett valamennyi szereplő - termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók - számára megjelenési, találkozási alkalmat kínáljon.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

Időpont: 2023. SZEPT. 8., 9:00 – SZEPT. 9., 18:00

Helyszín: Kendereskert, Hajdúnánás

A kiállítás mindkét napján szakmai- és közönségprogramok széles választékával várják az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőket! Az idei évben gép- és növénybemutatón is részt vehetnek a látogatók!

A kiállítás témái

  • A magyarországi ökológiai vetőmagtermesztés akadályai
  • Az ökológiai termékek hazai feldolgozási és kereskedelmi lehetőségei
  • Szántóföldi növénytermesztés ökológiai megoldásai
  • Precíziós ökológiai gazdálkodást szolgáló döntéstámogatás
  • A versenyképes biogyümölcs termesztés
  • A sikeres ökológiai állattenyésztés

Minden szekcióban kiemelt szerepet szánnak a résztvevők által felmerülő kérdések, észrevételek megvitatására.

Növénybemutató

A takarónövények, a zöldtrágya keverékek egyre nagyobb szerepet töltenek be a gazdálkodásokban. Talajra gyakorolt pozitív hatásukra számos kutatási eredmény és gyakorlati tapasztalat a rendelkezésre áll.

Az Expó bemutatóterületén több mint 20 fajta keverék lesz megtekinthető.

Gépkiállítás és bemutató

Az eddigi évekhez hasonlóan bemutatásra kerülnek azok a technológiák, melyek megkönnyítik az ökogazdák életét. Megtekinthető lesz számos mechanikai gyomirtó, sorközművelő, fenntarthatóságot elősegítő technológiai.

Autonóm robot: Különlegesség az idei évben, hogy olyan terület is bemutatásra kerül, melyen minden munka fázist egy teljesen autonóm robot végez el.

A mintaterület a szervezett bemutatók mellett a kiállítás két napja alatt természetesen folyamatosan látogatható lesz, folyamatosan várják az érdeklődőket.

kiállító felhívás és a kiállítói jelentkezési lap a linkre kattintva érhető el.

 

Forrás: nak.hu
Fotó: nak.hu