Hat hízót vágnak a vendégeknek a Csabai Kolbászfesztiválon

majort
2023. 09. 12., k – 11:29

A Csabai Kolbászklub civil szervezetként a kezdetektől a Csabai Kolbászfesztivál egyik bástyája. Így lesz ez idén is, a 26. Csabai Kolbászfesztiválon október 19–22. között a CsabaParkban.

Orjalevestől a sült kolbászig számos disznótoros ételt készítenek a helyi kolbászklub tagjai.

Csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel a fesztiváli sátruknál – mondta Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke.

A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és természetesen kóstolhatnak is az elkészült ételekből az orjalevestől a töltött káposztáig.

Tagjaink közül többen neveznek az október 5-ei szárazkolbászversenyre is, ami a fesztivál beharangozó attrakciója október 5-én a Csabai Rendezvénypajtában – hangsúlyozta Korim Valéria.

A legtöbb kolbászkirály vagy -királynő eddig az egyesület tagjai közül került ki. Bíznak benne, hogy így lesz ez idén is, ha pedig más nyer, szívesen várják majd klubtagnak.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

 

Forrás: Sokszínű Vidék
Fotó: mti/Rosta Tibor