Továbbra is a helyi termék lesz a középpontban Békéscsabán

majort
2023. 09. 29., p – 09:00

A Kislépték Egyesület második alkalommal szervezi meg a REL Szervezők Napját – az ország rövid élelmiszer-ellátási lánc szakértőinek éves továbbképzését, találkozóját a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel együttműködésben 2023. november 10-én Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Az Egyesület a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Körösök Völgye Natúrparkkal együttműködésben szervezett szakmai napján a helyi termékek állnak majd a középpontban. Az esemény a Helyi termék rendezvény záróeseménye is egyben, ahol a szervezők közös célja továbbra is a rövid élelmiszer-ellátási láncok tudásmegosztó közösségének építése a fejlődő vidékért és a helyi piacokért.

Helyszín: Körösök Völgye Látogatóközpont, 5600 Békéscsaba, Széchenyi Liget.

Időpont: 2023. november 10.(péntek) 10:00 – 15:00

Békéscsabán különleges helyszínen kerül megrendezésre az esemény, a Körösök Völgye Látogatóközpontban, amely impozáns megjelenésével és a helyi közösségi életben betöltött szerepével a helyi termék rendezvények méltó helyszíne.

Az első REL Szervezők Napja 2022. február 22-én, Kerekegyházán kapott helyet, melyet fokozott érdeklődés övezett.  A visszajelzések alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy idén újra megszervezik azon szakértőknek, érdeklődőknek, termelőknek, szakpolitikával foglalkozóknak, akik kapcsolódnak a rövid élelmiszer-ellátási láncokhoz. A téma fontosságát alátámasztja a Helyi termék roadshow eddigi sikere és az igény további helyszínekre való eljuttatásra.

A békéscsabai esemény a REL szervezők, a termelők, a piacszervezők, a szaktanácsadók, és a szakpolitikai szereplők információ cseréjének színtere lesz, ahol mindenki közvetlenül hozzájuthat a legfrissebb információkhoz, az aktuális tudnivalókhoz és véleményt cserélhet a helyi termékekről, azok értékesítési lehetőségeiről.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció az alábbi linken érhető el.

További információkért látogassanak el a https://kisleptek.hu, illetve az https://mnvh.hu/ weboldalra.

 

Forrás: kisleptek.hu
Fotó: kisleptek.hu