Kormányhatározat a Vidékfejlesztési Kormánybizottságról

majort
2023. 11. 21., k – 10:43

Megjelent a Kormány 1498/2023. (XI. 16.) Korm. határozata a Vidékfejlesztési Kormánybizottságról. A Vidékfejlesztési Kormánybizottság elsődleges feladata a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágak, térségek és közösségek további erősítése, fejlesztése érdekében ellátott kormányzati tevékenység, valamint az ennek érdekében működtetett kormányzati szervezetrendszer működésének nyomon követése, figyelemmel kísérése.

A fentieken túl az ezzel a feladatellátással kapcsolatban felmerülő kormányzati feladatok összehangolását végzi különös figyelemmel az ellátás- és az élelmiszer-biztonságra, valamint a területfejlesztési szempontokra.

A mezőgazdasági termékek világpiaci szintű kereskedelme terén zajló versenyben történő hosszú távú helytállás érdekében a folyamatos fejlesztések, az élen járó agrártechnológiák elsajátítása és alkalmazása, valamint a digitalizáció vívmányainak meghonosítása érdekében szükséges kormányzati intézkedések összehangolását is ellátja.

A határozat, itt érhető el.

 

Forrás: NAK / Tószegi-Faggyas Katalin
Fotó: Freepik