Csordás Nándor állattartó telepének korszerűsítése, a magyar minőségi termékek képviselete

majort
2023. 11. 26., v – 06:46

Csordás Nándor bakócai gazda a Vidékfejlesztési Program keretén belül 50 %-os százalékos támogatással jelentős összegű pályázatot nyert el, melynek fókuszterülete: A mezőgazdasági üzemének gazdasági teljesítményének növelése és a szerkezetátalakítás és modernizáció ösztönzése, különös tekintettel a piaci részvétel és orientáció növelésére, valamint a mezőgazdasági diverzifikációra.

Nándor Gyerekkora óta gazdálkodik, jelenleg növénytermesztés, állattenyésztés, erdőgazdálkodás a szakterülete. Fontos volt számára a pályázat, mert elmondása szerint az állattartóknak nehéz helyzetük van.  A szarvasmarhatartó telepen a pályázattal beszerzett gépek takarmányelőkészítéshez, kiosztáshoz, tartósításhoz és kezeléshez, járultak hozzá továbbá az állati termékek telepszintű kezelése is igen fontos volt számára, melyhez új traktort, trágyatartót és trágyaszóró pótkocsit tudott megvásárolni.

Az állatok takarmányozásához, a takarmány betakarításához a mintegy 200 millió forintos pályázatból beszerzésre került: függesztett rendterítő - kasza - hengeres bálázó - kétrotoros vontatott oldalrendképző -  frontfüggesztésű tárcsás kasza. A megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazására napelemes kandeláber beszerzését is vállalta.

Csordás Nándor ezzel a beruházással hosszú évekre megalapozta saját jövőjét az állattartásban. A beszerzett gépekkel eszközökkel magas minőséget képviselve, hatékonyan és eredményesen tud gazdálkodni az állattartásban, hozzájárulva hazai élelmiszerek magas minőségen tartásához.

Pályázatának példája nyomán is megmutatkozik, hogy a kormány kiemelten kezeli a hazai agrárium megerősítését, a családi gazdálkodások támogatását, mert ez az alapja annak, hogy kiváló minőségű hazai élelmiszerek kerüljenek az asztalra.

 

Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Szigeti Tamás