Csütörtökön nyitja meg kapuit a BorÉRT konferencia és BorTÚRA

majort
2024. 01. 23., k – 09:51

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével hatodik alkalommal rendezi Magyarország borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját. A konferencia célja, hogy év elején egy biztató jövőképet vázoljanak fel.

Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum | Vajdahunyadvár

Időpont: 2024. január 25.

A borágazatban az elmúlt év igencsak viharosra sikeredett. A piac szereplői számos új kihívással, de új perspektívával találkoztak. A fogyasztói szokások változásai mellett megoldandó feladat a környezettudatosság és a hulladékcsökkentés kérdése. A 2023–2027-es pénzügyi időszakban új Európai Uniós források nyíltak meg, és megkezdte működését a Magyar Bormarketing Ügynökség is. A 2024-es évben az ágazatnak meg kell határoznia azt is, hogy hogyan teszi hatékonyabbá, gazdaságosabbá, innovatívabbá a működését. A konferencia célja, hogy az év elején felvázoljanak egy biztató jövőképet.

SZAKMAI KONFERENCIA

A magyar borágazat a változó piaci környezetben. Lehetőség vagy veszély?

A jogszabályi változásokat, támogatásokat, ágazati marketinget átfogó előadások során áttekintik a 2024-es év lehetőségeit. Előadó lesz többek között Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az Agrárminisztériumból.

Az elmúlt évhez hasonlóan a jógyakorlatok, ígéretes kezdeményezések bemutatására, interaktív beszélgetésre most is lehetőség nyílik „Borban a közösség - kerekasztal a jógyakorlatokról” címmel, ahol számos borvidék képviselői számolnak be tapasztalataikról, terveikről, marketing eszközeikről.

A konferencia díjmentes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

A szakmai programot kiegészíti a BorTÚRA, ahol borok és helyi termékek kóstolással egybekötött, gazdag kínálatával várják az érdeklődőket, és lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is. Kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalabb generációkra, hogy nekik is hasznos tudnivalót adnak a bor értékének, szépségének felfedezéséhez.

Szervező: BorÉrt Borturisztikai Egyesület

Társszervező: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Szakmai partner: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

A rendezvény nyitvatartása:

    Konferencia: 13:00 – 16:00

    BorTÚRA kiállítás: 16:00 – 20:00

    Rendezvény zárása: 20:00

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

 

Forrás: BorÉRT Borturisztikai Egyesület
Fotó: BorÉRT Borturisztikai Egyesület/Facebook