Idén tovább fejlődik a domaszéki termelői piac

majort
2024. 02. 28., sze – 10:36

A domaszéki termelői piac jelentősen megújul és sok lehetőséggel bővül egy idén februárban elkezdődő projekt keretében. Ennek megvalósulását követően kibővített, akadálymentesített épület, új üzlethelyiségek és parkoló várja a piacra látogatókat és az árusokat.

A piac megújulását pályázati és saját források felhasználásával fogja megvalósítani a domaszéki önkormányzat.

A község termelői piacát 2020-ban adták át, amely nagy lépés volt a korábbi állapotokhoz képest, amikor az ABC előtti kicsi és esőtől védtelen helyen árulták portékáikat a kereskedők. Így az önkormányzat saját és pályázati forrásokból új piacteret alakított ki az egykori Teleház épületében és udvarán. A több mint 400 m2-es udvar térburkolattal ellátott közlekedőt és gondozott zöldterületet kapott. A piactér a felújítást követően kisebb rendezvényeknek is kiváló helyszínéül szolgál. 2021-ben a termelői piac önálló közösségi oldalt indított, amely szintén lendületet adott neki.

– A kispiac megtelt élettel, szinte teljes kapacitással üzemel. A nyitvatartási napokon használják az eladók és a domaszékiek is, úgyhogy ez egy igen hasznos beruházás volt, ésbeváltotta a hozzá fűzött reményeket. Sőt, olyannyira, hogy egy piacfejlesztésre vonatkozó pályázati elképzelést is beadtunk annak érdekében, hogy még inkább tudjuk ezt a létesítményt fejleszteni – fogalmazott a polgármester 2021-ben.

Ez meg is valósult, így a helyszín újabb jelentős fejlesztéseket kap idén. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kivitelezés februárban kezdődik, és előreláthatólag idén le is zárul. Ezalatt a piac továbbra is üzemel, de kisebb lezárásokra számítani kell.

A fejlesztés keretében zajvédő elemekkel ellátott kerítést és kamerarendszert telepítenek, a piacon napelemes és hőszivattyús rendszer működik majd, valamint kültéri kézmosókat és beltéri mosdókat építenek. Ezek mellett a legfontosabb újításokat Sziráki Krisztián polgármester foglalta össze.

– Termelői piacunk a fejlesztés keretében üzlethelyiségeket is kap, ahol butikok vagy vendéglátóegységek fogadhatják a vevőközönséget, továbbá gépjárműparkoló és kerékpártároló létesül. Fontos vonzata lesz a fejlesztésnek, hogy a jövőben a termelői árukon felül egyéb fogyasztási cikkek is megtalálhatók lesznek a piacon – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

 

Forrás: Délmagyarország
Fotó: domaszék.hu