A keszthelyi campus az agrárképzések mellett turizmus-vendéglátás szakot is indít

majort
2024. 03. 10., v – 12:29

Újdonságként a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak nappali és levelező tagozaton is indul majd ősztől a keszthelyi Georgikonon. Erről is szó esett a campus nyílt napján, amely személyesen, illetve online is sok érdeklődőt vonzott.

Dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes az új, kibővült képzés kapcsán elmondta, ez egy „jolly joker szak”, amelyen gazdaságtudományi és vidékfejlesztési ismeretanyagot is átadnak a hallgatóknak, s ehhez komoly agrárismeretanyag is társul. – Az érkező uniós források kapcsán szükség lesz olyan szakemberekre, akik nemcsak az agrárium területén, hanem a vidékfejlesztési politika számos intézményében, például szakhatóságoknál, az államigazgatásban, vagy akár gazdasági szereplőknél és pénzintézeteknél is el tudnak majd helyezkedni. Itt nemcsak agrár, hanem gazdasági szemléletet is kapnak hallgatóink.

A keszthelyi campus mindemellett kínál például állattenyésztő mérnök s kertészmérnök képzést is, utóbbiban a legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek meg a hallgatók a dísznövény-, a gyógynövény-, a szőlő- és a zöldségtermesztés területén. – A mezőgazdasági mérnök szak egy általános agrárképzés, az erre járók tanulnak természettudományi, műszaki, illetve gazdasági ismereteket is. Ez jelen pillanatban az egyik legsikeresebb, legnagyobb létszámú képzésünk – emelte ki dr. Szabó Péter.

Mindemellett kínálnak természetvédelmi mérnök, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, turizmus-vendéglátás, gyógy- és fűszernövények, ménesgazda, illetve szőlész-borász képzést is, és ezek közös jellemzője, hogy rendkívül gyakorlatorientált módon adják át a szükséges tudást a fiataloknak.

 

Szerző: Kaj István
Fotó: Szabó-Soós Adrienn/ZAOL