A Szakmai Elit Év kiváló terméke díjat kapta meg az ácsi paradicsom

majort
2024. 03. 11., h – 09:08

Szakmai Elit Év kiváló terméke 2024 díj Arany csillag fokozatát kapta meg Istella Zoltán Aszalt paradicsom terméke Szombathelyen. Termékeiket a mag elvétéstől a csomagolásig saját kezűleg készítik szívvel és lélekkel.

Istella Zoltán chili termesztés iránti szenvedélye 7 évvel ezelőtt kezdődött. Mindig is szerette a csípős ételeket, és egy nap úgy döntött, hogy saját chilit szeretne termeszteni. 2017- ben egy piacon vásárolt két chili paprika palántát, mert nagyon szerette az erős „ízeket”. Aztán ahogy egyre jobban belemerült a chili termesztésébe, úgy nőtt az érdeklődése és a termelés is. Azóta folyamatosan fejleszti a termesztési technikákat és új fajtákat és ízkombinációkat próbál ki. A közelmúltban rangos elismerést kapott a Bogi Ínyenc Világa egyik terméke. Ugyanis szakmai Elit Év kiváló terméke 2024 díj Arany csillag fokozatát kapta meg Istella Zoltán Aszalt paradicsom terméke.

A szakmai zsűri elárulta, hogy az értékelésénél számos szempontot vettek figyelembe. Egyebek közt a csípősséget, az ízt, a textúrát és az aromát is. Emellett értékelték, hogy mennyire friss és természetes az összetevők használata, figyelembe vették, hogy milyen típusú ételekhez és konyhákhoz ajánljuk, nézték a csomagolást, fontos volt, hogy hogy az ár arányban legyen a minőséggel és az ízélménnyel, valamint hogy a chili termék helyi forrásokból származik-e, és betartják-e az etikai gyártási szabályokat. És ezeknek mind megfelelt a termék.

Istella Zoltán elmondta, hogy ez a szakmai, erkölcsi elismerés nagy büszkeséggel tölti el, és megerősítette abban, hogy jó úton halad.

 

Szerző: Nagy Tamás
Fotó: facebook.com/p/Bogi-Inyenc-Vilaga