Egy női vezető sikertörténete az élelmiszeriparban

majort
2024. 03. 13., sze – 10:32

Nagy Anna tanulmányai alatt meggyőződött arról, hogy a húsfeldolgozás területe meghatározóvá válik életében, különösen figyelembe véve, hogy egész családja ebben a szektorban tevékenykedik. Az elért siker kulcsa az egymás iránti figyelem, szoros együttműködés és a munkatársak, valamint vásárlók iránti mély tisztelet.

Nagy Anna egész életét a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a hústermékek feldolgozása körül élte. Tanulmányai befejezése után számára egyértelművé vált, hogy családjával együtt folytatja a gazdálkodást. Nőként elsősorban a piacokon, tárgyalásokon és az adminisztrációs feladatokban vesz részt, két bátyja is támogatja és segíti szakértelmével, valamint négy kiváló hentes és agrárkamarai szaktanácsadójuk is segítik a munkáját. Három évvel ezelőtt a húsipar felé nyitott a vállalkozás, és egy húsfeldolgozó üzemet vásároltak, ami jelenleg sertés vágó pontként működik. A közeljövőben tervezik a bővítést, beleértve a szarvasmarhavágást is.

Munkájukat Tolna mellett végzik, és a környező városokba, falvakba szállítják a töltelék és füstölt árut. Kínálatukban szerepel a hurka, sütőkolbász, disznósajt, parasztmájas, füstölt kolbász, valamint többféle ízesítésű szalámi, sonka és szalonna. Helyi húsboltjukban értékesítik a tőkehúsokat és egyéb termékeiket is, mindig kiemelten fontosnak tartva, hogy csak friss áru legyen a pultban.

Anna úgy érzi, még van hová fejlődniük, de az elmúlt két év során rengeteg lehetőséget kapott, amelyek segítettek elérni sikereit. Bár nem könnyű, hiszen a húsfeldolgozás nem tradicionális női terület, és Annának számos akadállyal szembesülnie kellett (telített piac, szakmunkás hiány, külföldi húsok behozatala). Azonban elkötelezett abban, hogy bizonyítson magának, családjának és mindazoknak, akik megismerik termékeiket. A legnehezebb feladat számára az egyensúly megtalálása a családi élet és a munka között, hisz az idén anyuka lett. Azon fáradozik, hogy kislánya minden figyelmet megkapjon, ugyanakkor nem hanyagolja el a munkát, mert azt érzi, hogy ez a minőséget is befolyásolhatja, valamint az alkalmazottak hozzáállását is rossz irányba terelheti. Férje mellette áll és segíti a munkában. Mára már széles körben ismerik és kedvelik termékeiket, ezzel bebizonyítva, hogy a nők is képesek sikeresen vezetni egy férfias vállalkozást.

A cikk rámutat arra, hogy Nagy Anna és családja elkötelezetten és sikeresen vezeti húsfeldolgozó vállalkozásukat. Példájuk bizonyítja, hogy a kitartás, családi összefogás és női vezetőképesség együttesen hozhatnak létre egy eredményes, sokak által tisztelt vállalkozást a húsiparban.

 

Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Szigeti Tamás