konferencia

Csaknem 100 előadóval idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást (Prega), amely Magyarország agrár-digitalizációs szakmai fóruma - jelentette be kedden az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. április 28.
Az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület múlt heti konferenciáján Kópházán harmincnégy újonnan minősített, a helyi gazdaság, az együttműködés és a minőség iránt elkötelezett térségi termelő és szolgáltató számára adott át Vidék Minősége márkavédjegytáblát.
A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara 2022. április 29-én konferenciát rendez „Az Európai Zöld Megállapodás vidékfejlesztési dimenziói” címmel. A rendezvényre jelenléti és online formában is várnak minden érdeklődőt.
Történelmi lehetőség a magyar vidék számára, hogy a kormány a lehető legmagasabb arányban egészíti ki költségvetési forrásból az uniós támogatásokat - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen megrendezett szerdai konferencián Budapesten.
A PREGA Konferencia és Kiállítás 2022. május 11-12.-én kerül megrendezésre. Azt megelőzően, hogy már a szezon elejétől elkezdődhessen a szakmai információcsere és kommunikáció, biztonságos online formában webináriumokat indít az Agroinform Média Kft.. Az első, február 2.-i esemény középpontjában az agrárdigitalizációs pályázat megvalósítása és az adatstratégia kérdésköre áll. 
Négy latin-amerikai országgal ismertették meg a szőlészet és borászat területén a tudományos együttműködési lehetőségeket az Agrárminisztérium és a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének közös rendezvényén. Bencsik Dávid helyettes államtitkár szerint a tapasztalatcserék segíthetik az agráriumot és azon belül a borászati szektort érintő kihívásokat.
A digitális megoldások széleskörű alkalmazása, a precíziós gazdálkodásra való áttérés az agrárium előtt álló nagy feladatok egyike. Az agrárgazdaságokat ebben segítő első pályázat a napokban zárult le, amelyet várhatóan a későbbiekben több is követ – mondta el Feldman Zsolt egy agrárdigitalizációval foglalkozó konferencián.
Magyarországot képviselte a közelmúltban Szebenszkiné Palik Katalin, Erdőkürt polgármestere az Európai Unió Európa a polgárokért elnevezésű programjának keretein belül megrendezett találkozón Spanyolországban. Rois városában huszonhét ország képviselője az Európai Uniót jelképező testvériség, béke és haladás iránti elkötelezettség jegyében közös egyezményt írt alá.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat képviselői a Francia LEADER szervezet meghívására részt vettek a szervezet éves közgyűlésén, amely keretén belül az ESPRIT nemzetközi találkozó és továbbképzés programsorozat utolsó részét is megrendezték. Az eseményen Németh Tímea nemzetközi referens és Galambos Petra, Hajdú-Bihar megyei területi felelős képviselte hazánkat.
A közétkeztetésben 2022. január 1-jétől 60 százalékra, 2023. január 1-jétől pedig 80 százalékra kell emelni a hazai termékek arányát, ezt már tartalmazzák az idén szeptember 1-jétől megkötött közétkeztetési közbeszerzések - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten, a Földtől az asztalig című konferencián.