Hatalmas turisztikai fejlesztés zárult le Orosházán

majort
2024. 06. 11., k – 10:28

Befejeződött az a több elemből álló turisztikai fejlesztéssorozat Orosházán, amelyre a Békés vármegyei település 820 millió forint uniós forrást fordíthatott, közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A csaknem 26 ezer lakosú város önkormányzata eredetileg 650 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, majd kaptak 177 millió forint többlettámogatást, amelyből 172 millió a TOP-keret, 5 millió a hazai finanszírozás terhére érkezett – közölte Dávid Zoltán polgármester.

Az összegből a városhoz tartozó Gyopárosfürdőn elkészült a tó körüli, 1200 méteres, rekortán burkolatú futókör, megújult a sétány, megépült az új játszótér a parkerdőben.

A Termál Kemping déli szomszédságában egy új épületegyüttest építettek, amely a gyalogos és kerékpáros turizmus fogadóállomásának szerepét tölti be. Elkészült egy látványszökőkút is a fürdő bejárata mellett, és utolsó elemként a héten átadták az új, 600 négyzetméteres hajójátszóházat, amely korábban használaton kívüli körépület átalakításával és bővítésével jött létre – mutatták be az elkészült fejlesztéseket.

Az orosházi Tourinform iroda adata szerint 2023-ban Orosházán 62 914 vendégéjszakát regisztráltak.

Zajlanak a rekonstrukciós munkák a gyopárosfürdői strand épületében is, ahol évekkel korábban kiderült, hogy valószínűleg tervezési hibák miatt az élményfürdő rész tetőszerkezete életveszélyessé vált. Az önkormányzat sokáig kereste a pályázati lehetőségeket, ám végül 190 millió forint fejlesztési hitel felvétele mellett döntöttek, hogy ki tudják javítani a tetőt– részletezték, és kiemelték, hogy a tervek szerint június végén megnyitnák az épület ezen részét a fürdőzők előtt.

 

Forrás: Sokszínű Vidék
Fotó: Wikimedia Commons