Bábolnai Szakiskolai Nap

majort
2021. 09. 08., sze – 16:01

Tizennyolc iskola közel 1000 diákja kereste fel tavaly a Bábolnai Gazdanapokat. A Szakiskolai Nap célja, hogy a mezőgazdasági pályák valamelyikére készülő 14-18 éves fiatalok ebben a szakmai közegben ismerkedhessenek meg a legújabb mezőgazdaságot szolgáló gépekkel és berendezésekkel, illetve a mindennapi gyakorlat részét képező technológiákkal.


Magyarország sikerének a vidék megerősödése a záloga, ami csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárium által kínált képzéseket. Elkerülhetetlen a generációváltás, és ebben a folyamatban szükség van a tanulók és a pályakezdők erejére és tudására – hangsúlyozta tavaly a Szakiskolai Nap 2.0 megnyitóján Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár.


A Szakiskolai Napon vezetett túrát tesznek a diákok a kiállításon. A gépgyártók és gépkereskedők standjain minden őket érdeklő információt megkapnak a legújabb mezőgépfejlesztésekről, utána pedig szántóföldi bemutatón is megtekinthetik a gépcsodákat. A kukorica-fajtabemutatón beleláthatnak, hogyan lehet eldönteni, adott termőhelyen melyik hibridet érdemes termeszteni, azonkívül a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az Agrármarketing Centrum és a Juh Terméktanács tevékenységét is megismerhetik a tanulók.


Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Fotó: Magyar Mezőgazdaság