Sikeres VP-LEADER projekt Kerékgyártóné Csongrádi Tünde egyéni vállalkozásának fejlesztésére

majort
2023. 10. 02., h – 09:40

Kerékgyártóné Csongrádi Tünde 2008-ban végzett fodrászként felnőttképzésen, gyes mellett, másodállásban kezdett vállalkozásába, majd kiváltotta fő állású fodrászként a vállalkozói igazolványt. A fodrászüzlete Szeghalom kertvárosi részén található, távol a városközponttól, szerény, kis, kezdetleges felszereltségű műhely volt a fejlesztés előtt.

Ebben a városrészben nem található másik fodrászüzlet, kezdetben a környék lakosságát kellett meggyőznie, hogy hozzá járjanak, de hamarosan más városrészekből is járni kezdtek hozzá.  Ezt azzal sikerült elérnie, hogy minden tanfolyamon részt vett, amely a fejlődését, a szolgáltatás színvonalát javíthatta. Ezek mellett követte az új anyagok megjelenését a piacon, törekedett a vegán, a természet és állatbarát termékek használatára, ezzel is védve a vendégek és saját maga egészségét.

Vállalkozása fejlesztését a kezdeti időszakban saját forrásból fedezte, majd versenyképessége növelése érdekében pályázati lehetőségeket keresett. Ennek eredményeként nyújtott be 2021. szeptember 30-án Támogatási kérelmet a Körös- Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület VP6-19.2.1-55-6-20 kódszámú felhívására, amely pozitív elbírálást kapott. A támogatásnak köszönhetően 1.6 millió forint vissza nem térintendő pályázati forrást kapott a vállalkozása. A projekt keretei között 1 db fodrászszék, 1 db rezgőkéses borotva, 1 db speciális hajszárító búra, 1 db elektromos hajfelszívó, 1 db hajszárító, 1 db fejmosó, 1 db turbó hajszárító, 1 db hajnyíró, 1 db hajsimító, 1 db hajvágó, a db sterilizátor, 1 tapper olló, 1 db kontúrnyíró, 1 db tükrös munkafal és 1 db fiókos szekrény révén bővült az üzlete eszközparkja.

A fejlesztés eredményeként modern, jó minőségű eszközökkel bővült az eszközparkja, illetve komfortosabbá, esztétikusabbá vált a fodrász üzlete. A beruházásnak köszönhetően egy modern, jól felszerelt szalont tudott létrehozni, melyben nem csak megszépülnek, hanem pihenhetnek és feltöltődhetnek vendégei. Jelentősen nőt az üzlete forgalma, ezzel saját és a családja jövedelemtermelő képessége is stabilizálódott.  A LEADER források Magyarország minden kistelepülésén hozzáférhetőek, és jelentős lendületet tudnak adni azokban a helyzetekben, amikor a kezdeti bizonytalan elképzelések kiforrják magukat, tovább szeretnének lépni, fejlődni a vállalkozások.

 

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Brlázs Róbert